NASSER MENASSEL, PRIMUL FOTBALIST FRANCEZ LA VALCEA

CONVINS SA VINA LA DAMILA DE LA PESTE 2000 DE KM

Vineri seara, venit direct de la aeroportul Otopeni, Nasser Menassel a semnat o intelegere cu Damila pentru acest retur.  Jucatorul, care pe 6 ianuarie 2013 a implinit 30 de ani, a fost convins din Franta sa vina sa joace pentru Damila. Site-ul www.fcdamila.ro va ofera o scurta prezentare a fotbalistului cu 85 de aparitii in Liga 1.

NASSER MENASSEL, PE URMELE LUI ZINEDINE ZIDANE

Nasser Menassel s-a nascut in orasul francez La Tronche si are origini algeriene, la fel ca si fostul mare international Zinedine Zidane. Acesta a avut, insa, ca model alti doi internationali francezi, respectiv pe Claude Makelele si Didier Deschamps, la care admira agresivitatea pozitiva si capacitatea mare de efort. Nasser joaca pe acelasi post pe care au jucat cei doi, mijlocas defensiv in fata apararii. Pe langa abilitatile specifice acestui post, Nasser poate reprezenta o solutie atunci cand vine vorba de declansarea unor atacuri sau contraatacuri. Am putea spune ca Nasser a imprumutat cate ceva de la fiecare din cei trei mari fotbalisti francezi: tenacitatea de la Makelele, viziunea jocului de la Deschamps si eleganta de la Zidane.

PESTE 80 DE APARITII IN LIGA 1 DIN ROMANIA, UN GOL IN POARTA LUI DINAMO

Nasser a inceput fotbalul la Grenoble, orasul la marginea caruia s-a nascut, aflat in apropierea granitei dintre Franta si Italia. A petrecut aici patru ani, intre 2003 si 2007, dupa care, intre 2007 si 2008, a evoluat la Rodez AF. Dupa 58 de meciuri in Franta (vezi evolutiile din campionatul francez in Multimedia-Galerie Video), Nasser ajunge la CS Otopeni unde joaca un sezon, 2008/2009. Urmeaza apoi un transfer la International Curtea de Arges (2009/2010), iar in 2010 francezul evolueaza pentru Pandurii Tg. Jiu. In 2011 ajunge la Universitatea Cluj unde joaca alaturi de Claudiu Niculescu, iar dupa un periplu in cantonamentul lui Dinamo la inceputul anului 2012, el alege FC Brasov pana in octombrie, cand isi reziliaza contractul si pleaca in Franta (vezi evolutiile francezului din Romania in Multimedia-Galerie Video). Singurul gol marcat in Romania a fost cel impotriva lui Dinamo, care a adus victoria cu 2-1 echipei la care juca, “U” Cluj, in aprilie 2011. In acea faza, acesta a speculat o minge in careul advers la care participase si Claudiu Niculescu, marcator si el in acel meci. (Vezi golul in Multimedia-Video)

EXPERIENTA DINAMO DIN IANUARIE 2012

In decembrie 2011, Nasser a negociat cu Dinamo Bucuresti, fiind dorit insistent de Liviu Ciobotariu, antrenorul “cainilor rosii”, cu care mai colaborase la CS Otopeni. Este asteptat la Otopeni de oficialii din “Stefan cel Mare” si trimis in cantonamentul din Antalya. Transferul de la “U” Cluj la Dinamo este anuntat ca fiind realizat in proportie de 99 % si parea ca mijlocasul va putea sa-si incununeze cariera jucand pentru una din echipele de traditie din Romania. Dupa cateva antrenamente cu Dinamo (vezi galeria foto de mai jos), si o aparitie intr-un meci amical, Cristi Borcea anunta ca transferul francezului a picat.

CUM IL CARACTERIZEAZA COLEGII PE NASSER

Cei care l-au cunoscut pe Nasser Menassel spun despre acesta ca este un tip linistit, pe care nici nu simti ca-l ai langa tine. Este o persoana boema, el spunand ca dupa ce va incheia cu fotbalul ar vrea sa-si faca o ferma, unde sa creasca animale sau orice altceva care sa-l tina la aer curat. Dupa doar cateva ore in care Nasser a discutat la Rm. Valcea, oficialii clubului Damila au declarat despre francez ca este un baiat de treaba, foarte modest si parolist.

VA FI JUCATORUL IN JURUL CARUIA SE VA CONSTRUI ECHIPA IN RETUR

Nasser Menassel este cel mai experimentat fotbalist din actualul lot al Damilei, alaturi de portarul Florin Matache, iar antrenorul Claudiu Niculescu si l-a dorit insistent la “alb-verzi”. Tehnicianul doreste ca echipa sa creasca in jurul lui Menassel care este un model pentru cei tineri, atat in plan sportiv, dar si in afara terenului. El este acel lider din teren care se impune prin ceea ce face si prin comportament.

VEZI IN MULTIMEDIA-VIDEO CELE MAI BUNE PRESTATII ALE LUI NASSER MENASSEL IN FRANTA SI IN ROMANIA, IAR IN GALERIA FOTO, TOATE POZELE CU ACESTA !

17 Februarie 2013