DAMILA QR CODE

WWW.FCDAMILA.RO ARE CODE QR (QUICK RESPONSE/RASPUNS RAPID)

In subsolul fiecarei pagini din site-ul oficial al clubului FC Damila a fost introdus codul bidimensional QR. Acesta codifica adresele www.fcdamila.ro si [email protected] si este o modalitate usoara de a accesa aceste adrese de pe smartphone sau tableta.

CE ESTE QR?

In secolul inteligentei artificiale, incepem sa vedem din ce in ce mai multi oameni care scot smartphone-ul sau tableta, fac o poza unui patrat alb-negru si apoi trec mai departe. Gadget-ul te trimite imediat pe un site unde poti sa te informezi in amanunt despre continutul codului de bare bidimensional. Din vitrinele magazinelor de lux si pana la ziare, reviste sau muzee, QR Codurile (Quick Response) sunt omniprezente. Ele sunt utilizate cu regularitate  pentru acces rapid la anumite site-uri pe net, fiind utilizate in principal pentru a stoca adrese URL sau adrese e-mail, dar si orice alte informatii. Create de catre cei de la Toyota, pentru a urmari diversele piese in procesul industrial, codurile QR au fost inventate cu scopul precis de a oferi mult mai multa informatie fata de “batranul”  cod de bare unidimensional pe care il gasim pe etichetele produselor din magazine.

DIN 2002 PE SMARTPHONE-URI

Din 2002, japonezii care lucrau in departamentele de marketing au gasit ca este de cuviinta sa foloseasca aceasta tehnologie pe clienti care erau echipati cu cititoare de astfel de coduri: telefoanele mobile! Gratie unui soft special, terminalele GSM de la Apple si cele care utilizeaza sistemul de operare Android, utilizatorii scaneaza codul QR si sunt imediat conectati care site-ul respectiv sau catre reclama codificata. Codurile pot chiar sa si sune la diverse numere de telefon sau sa compuna un SMS!

CUM NE FOLOSIM DE QR

Pentru ca foarte multi au un smartphone sau o tableta cu camera foto, vom descarca pe acestea  de pe Samsung App sau de pe Android Market o aplicatie denumita Barcode scanner sau Barcode reader. Apoi vom citi cu aceast soft matricea bidimensionala sub forma patratului alb-negru. Astfel vom putea stoca si accesa mai usor informatii pe care acest QR code le contine.

INCEARCA PRIMUL QR PE WWW.FCDAMILA.RO !!!

Surse: www.wikipedia.ro, www.manager.ro autor I. Budusan

01 Martie 2013